Geri Dön

Ev Taşınırken Kıyafetler Nasıl Toplanır? Askılı kıyafetleri düzenli olarak paketleme ve kolileme işlemi nasıl yapılır?

Ev Taşınırken Kıyafetler Nasıl Toplanır?
Ev Taşınırken Kıyafetler Nasıl Toplanır?

Taşınma işlemleri sırasında kişilerin en büyük problemlerinden birisi de kıyafetlerin nasıl toplanması gerektiğidir. Ev taşınırken kıyafetler nasıl toplanır sorusuna farklı açılardan yanıt vermek mümkün olmaktadır. Bu süreçte öncelikle kıyafetlerinizin önem derecesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Her kıyafeti kendi kategorisinde farklı şekillerde kutulamalı ve sonrasında yerleştirilmesi sırasında zorluk yaşamalısınız.

Ev taşıma sırasında kıyafetlerinizi nasıl toplanması gerektiğini merak ediyorsanız öncelikle kıyafetleriniz içerisinde bir düzenleme yapmanız gerekmektedir. Tıpkı kitaplar veya mutfak eşyaları gibi belli bir düzende bu kıyafetlerin toparlanması son derece önem arz etmektedir. Özellikle evde birden fazla kişi yaşıyorsa herkesin kıyafetlerin de aynı işlemlerin tek tek yapılması gerekmektedir.

Eğer evden eve nakliyat hizmeti alacaksınız ve paketleme işlemlerini bu firmalara bırakacaksınız özel eşyalarınız dışında çekmecelerinizi boşaltmamanız sizlere önerilen konulardan biridir. Ancak eşyalarınızı kendiniz paketlemeyi düşünüyorsanız kıyafetlerinizi paketlerken belli başlı teknik noktaları bilmeniz son derece önemli bir konu olmaktadır.

Kıyafetler Nasıl Paketlenir?

Kıyafetler nasıl paketlenir sorusuna yanıt vermek gerekirse, öncelikle kıyafetleriniz için belli bir düzenleme yapmanız gerekmektedir. Yıkanması gereken kıyafetlerinizi yıkamalı ve düzenli bir şekilde katlayarak, önce gözünüzün göreceği bir yere istiflemelisiniz. Ailenizde sizden başka kişiler de varsa, onların da kıyafetlerini karışmayacak şekilde temizleyip, yıkayıp ve katlayıp bir kenara koymalısınız. Sonrasında bu kıyafetleri yazlık ve kışlık olmak üzere ayırmalı, kutulara da yazlık kışlık şeklinde yerleştirmelisiniz.

Taşınma öncesinde eğer kıyafetler ütülü değilse ütülememeniz önerilmektedir. Çünkü ütülenen kıyafetler kolilerde karışma riski ile karşı karşıya kalabilir ve size ikinci bir iş olarak geri dönebilir. Bu süreçte her aile bireyinin kıyafet kutusunun üzerine kişilerin isimlerini yazmalı ve kıyafet kutusu olduğu belirtilmelidir. Aynı zamanda kıyafetlerin yazlık mı yoksa kışlık mı olduğunu da koli üzerine yazmak önemlidir.

Böylece yazın taşınan kişiler kışlık kıyafetlerini hemen çıkarıp yerleştirmek zorunda hissetmezler. Kıyafetlerin koli elenmesi sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan birisi de, kıyafet kutularının araçlara yerleştirilme şeklidir. Kıyafet kutuları mutlaka araçlara düzenli bir şekilde yerleştirilmelidir. Her kıyafet kutusu mutlaka aracın belli bir yerinde istiflenmeli ve üzerine ağır eşyalar gelmeyecek şekilde konumlandırılmalıdır.

Kıyafetler Nasıl Kolilenir?

Kıyafetler nasıl kolilenir sorusu taşınma sırasında kişilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Bir kıyafet tek başına çok ağır olmayabilir. Ancak kışlık ve kaban türü kıyafetler bir araya toplandığında, kutular içerisinde ciddi bir ağırlık meydana getirebilirler. Bu nedenle kıyafet kolilerinizi orta boylu tercih etmeli ve koli içerisine yerleştirirken düzenli bir şekilde katlamalısınız. Özellikle kaban ve ceket türü kıyafetlerinizin katlama yerlerine dikkat etmeli ve sonrasında kıyafetin formunu bozacak sonuçlar ortaya çıkarmalısınız.

Kıyafetler Nasıl Kolilenir?
Kıyafetler Nasıl Kolilenir?

Bu süreçte kolileme sırasında kutudan daha fazla yer kazanmak istiyorsanız bazı kıyafetlerinizi vakumlu poşetler içerisinde yerleştirebilir ve havasını alarak çok küçük bir paket haline getirerek koliye yerleştirebilirsiniz. Kıyafetleriniz bu şekilde fazlası ile karışabilir ancak size koli içerisinde geniş bir yer olanağı sağlar. Kıyafet kolilerinizi yaparken mutlaka kişilerin ayrımına ve yazlık-kışlık ayrımına özen göstererek bir işlem yapmanız daha sonraki süreçte işlerinizi kolaylaştıracaktır.

Kolileme işlemleri sırasında en çok dikkat edilen noktalardan birisi de kullandığınız kolinin sağlam olmasıdır. Eşyalarınızı koymadan önce mutlaka gerekli yerlerinin koli bandı ile bantlanmasına ve ağırlık bindiği zaman herhangi bir yerinin patlamasına özen gösterilmelidir.

Askılı Kıyafetler Nasıl Toplanır?

Elbise dolaplarında bulunan askılı kıyafetlerin toplanması en çok kafaları karıştıran konulardan biridir. Bu kıyafetler genellikle temiz ve ütülü kıyafetlerdir. Bu taşınma sonrasında ütülenmiş olan kıyafetlerin yeniden ütülenmesi kişilere bir takım ekstradan iş doğurmaktadır. Askılı kıyafetler nasıl toplanır sorusu çok merak edilen konular arasındadır.

Kıyafetler Nasıl Kolilenir?
Kıyafetler Nasıl Kolilenir?

Böyle sorunlarla uğraşmak istemeyen kişiler çok daha pratik yöntemlerle askılı kıyafetlerini taşıma imkânı bulabilirler. Öncelikle geleneksel olarak bu kıyafetleri taşımayı düşünüyorsanız kıyafetlerinizin askıdan çıkarılarak katlama çizgilerini özen verilerek katlanması ve kutulara konulması gerekmektedir.

Ancak bu durumda yine kıyafetlerde bir takım sorunlar meydana getirilebilmektedir. Kıyafetlerinin hiçbir şekilde kırışmasını istemeyen kişiler askılı kıyafet kolilerinden yararlanabilirler. Bu tarz kolilerle kıyafetleri taşımak yeni nesil taşımacılık sistemlerinin en çok faydalandığı yöntemlerdir.

Askılı Kıyafet Kolisinin Faydaları;

Askılı kıyafet kolisinin faydaları taşınma sürecinde kişilere en çok avantaj sağlayan yöntemlerden biridir. Bu kolilerin içerisinde kıyafetlerinizi direkt askıları ile birlikte dolaba asar gibi asıp kolilenmesini sağlayabilirsiniz. Birçok kıyafeti aynı anda askıları ile birlikte taşımanıza olanak sağlayan bu koliler günümüzün en pratik eşya taşıma aparatları arasında yer almaktadır.

skılı Kıyafet Kolisinin Faydaları
Askılı Kıyafet Kolisinin Faydaları

Kaliteli ve hızlı bir taşınma hizmeti sayesinde, bu koliler son derece yüksek standartlarda taşınma işlemi yapabilmenizi sağlamaktadır. Askılı kıyafet kolileri taşınma esnasında hiçbir şekilde zorlanmanıza neden olmaz. Aynı zamanda taşınma sonrasında da kıyafetlerinizi hızlı bir şekilde elbise dolaplarınıza yerleştirebilir ve bu kıyafetleri tekrardan ütülenmesinin önüne geçebilirsiniz. Bu süreçte dilerseniz profesyonel hizmet de alabilirsiniz.

Ev Taşınırken Kıyafetler Nasıl Toplanır? içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan


Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile

içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

linkedinpinterestinstagram