Geri Dön

Evden eve nakliyat ne yapar, evden eve nakliyat neleri kapsar, evden eve taşımada nelere dikkat edilmeli ve en kolay ev nasıl taşınır?

Evden Eve Nakliyat Ne Yapar?
Evden Eve Nakliyat Ne Yapar?

Nakliye şirketleri evinizde bulunan her eşyanın yeni adresinize gitmek üzere sökülmesi (mobilya, beyaz eşya vb), zarar görmeyecek şekilde paketlenmesi, taşınması, istediğiniz odaya eşyaların taşınması ve ambalajından çıkararak yeniden kurulumunu konusunda profesyonel hizmet sunar.

Evden eve nakliyat ihtiyacı gerektiği durumlarda, nakliyat firmaları ne iş yapar sorusunun yanıtını öğrendiğinizde, süreci daha kolay bir şekilde geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Çünkü insanlar nakliyat firmalarının hizmetleri arasında yer almayan sorumlulukları göremeyince panik yaşayabiliyorlar. Dilerseniz konuyu biraz daha açalım ve bir nakliyat firmasının görevleri nelerdir daha detaylı inceleyelim.

Evden Eve Nakliyat Neleri Kapsar?

Evden eve nakliyat sürekli yapılan bir eylem olmadığından dolayı, bir sonraki nakliye ihtiyacınızda geçmiş tecrübelerinizin birçoğunu unutmuş olursunuz. Bu nedenle, taşınma sürecinde evden eve nakliyat firmalarının üzerine düşen görevleri bir kere daha gözden geçirmeniz gerekir ki siz de kendi üzerinize düşen için kolları sıvamaya hazır olun. 

Evden eve nakliyat, taşınacak bütün eşyaların demontesi, paketlenmesi (ambalajlanması), araca yüklenmesi, yeni adrese boşaltılması, belirtilen odalara yerleştirilmesi ve montajını kapsar. Zaten evden eve nakliyat firmaları tarafından size fiyat verilirken, bu hizmetler dahil edilerek verilir.  Bunların dışında ek hizmet talep ettiğiniz takdirde, ek ücrete tabi olacak şekilde tarafınıza bildirilir. 

1. Eşya Ambalajlama

Nakliyat firması tarafından eşyalarınız ambalajlanır. Bu işleme evinizdeki tüm eşyalar dâhildir. Böylelikle eşyalarınızın hasarsız şekilde taşınması sağlanır. Ambalajlama hizmeti için ek ücret talep edilmez.

2. Eşyaların Araca Yüklenmesi

Ambalajlanan ve toplanan eşyalar, uygun personel sayısı ile araca düzenli şekilde yüklenir. Eşyaların araca yüklenmesi esnasında evinizin durumuna göre asansör hizmeti gerekirse, ek ücret talep edilebilir.

3. Eşyaları Boşaltma

Düzenli bir şekilde araca yerleştirilen ve yeni adresine ulaşan eşyalarınız, dikkatli bir şekilde yeni evinize boşaltılır. Yine eşyaların yeni adresinize boşaltılması esnasında asansör ya da bina merdiveni seçimi yapılarak gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

4. Eşyaları Yerleştirme

Eşyaların yeni adresinize boşaltılması esnasında istediğiniz yere yerleştirilir.  Firmaya eşyalarınızın nereye yerleştirileceği konusunda bilgi vermeniz yeterli olacaktır. Evden eve taşımacılık hizmetine eşya yerleştirme dahildir.

5. Eşyaların De-Montaj ve Montajının Yapılması

Taşınmak için anlaştığınız firma, de-montaj ve montaj gerektiren eşyalarınız için de hizmet vermektedir. Sökülmesi ve takılması gereken eşyalarınız yeni adresinize uygun şekilde nakledilecektir. 

Evden Eve Taşımada Nelere Dikkat Edilmeli?

Oldukça stresli bir süreç olan evden eve nakliyat, hele bir de şehirler arası ise, insanın kafasında kırk tilki dolanmaya başlıyor. Eşyalar kırılıp dökülmeden gider mi? Nakliye firması güvenilir mi? Daha birçok soru işareti ile beyin fırtınası yapmıyorum diyen yalan söyler. Herkese nasip olmayan evden eve taşımada nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtını sizlere aktarıyoruz. Demedi demeyin, her bir öneriyi iyi dinleyin…

1.Sağlıklı iletişim kurun

Nakliyat firması ile taşınacak eşyalarınız hakkında detaylı görüşme yaparak kaliteli iletişim sağlamanız, istekleriniz doğrultusunda bir süreç hazırlar.

2.Eşyalarınızın listesini yapın

Yeni taşınacağınız adrese götürmeyi planladığınız eşyaların listesini yapın. Artık kullanmayı düşünmediğiniz eşyalarınızdan kurtulun ve gereksiz yer kaplamasına mani olun. Eşya listenizi nakliye firması ile fotokopisini paylaşın. Böylece, taşınma sonrasında karşılaşabileceğiniz, biz görmedik, öyle bir eşya yoktu gibi mazeretlerden kurtulmuş olursunuz.

3.Taşıma yapacak olan aracın plakasını isteyin

Bazı nakliyat firmaları sizinle anlaşma sağladıktan sonra, faklı nakliye şirketine yönlendirmekte ve sorun çıkmaktadır. Bu nedenle, aracın plakasını isteyerek başka araç kabul etmediğinizi ifade ederek, eşyanızı garantiye alabilirsiniz.

4.Sigortalı Nakliyat Talep Edin

Özellikle şehirlerarası nakliyat yapacak olanlar mutlaka sigortalı taşımacılık talebinde bulunmalıdır. Elbette bu şehir içi nakliyatta risk yok demek değildir. Sigorta yapılan eşyalarınıza zarar gelmesi durumunda nakliye şirketi, zararın %80’ini size öder. Kısmi hasarlar sigorta tarafından karşılanmazken yangın, sel, deprem ve kaza gibi durumlarda sigorta geçerlidir. 

En Kolay Ev Nasıl Taşınır?

Uzun süreli bir mola verilmiş taşınma sürecine yeniden giriş yapmak üzereyseniz, en kolay ev nasıl taşınır sorusunun yanıtı için birkaç püf noktaya dikkat etmenizde fayda var. 

Plan Yapın

Taşınma kararı aldıktan sonra öncelikle plan yapmanızda fayda var. İster kâğıt üzerinde isterseniz kafanızda oluşturacağınız taşınma planı ile sorunsuz bir nakliye süreci geçirebilirsiniz. Öncelikli paketlenecekler, atılacaklar, yeni ev için ihtiyaç olan eşya listesi vs detayları gözden geçirdikten sonra planı uygulama aşamasına geçebilirsiniz. 

Koli Temin Edin

Taşınma sürecinin en panik yapan notası bu olsa gerek. Evet evet marketlerden koli toplamaya başlayın. Çevrenize bakarken boş boş değil, koli koli bakmanızda yarar var. Bakkalların, marketlerin, hatta komşunuzun kullanmadığı koliler cankurtaranınız olabilir. 

Etrafınızda koli bulma imkanınız yoksa, ambalaj ürünleri satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Üstelik bu tür yerlerde baloncuklu naylon ve ambalaj bulma imkanına da sahip olabilirsiniz. 

Kullanmadığınız Eşyaları Gözden Çıkarın

Yeni evinizde gerçekten kullanmayı düşündüğünüz eşyaları belirleyin. Kullanmadığınız eşyaları ikinci el firmalarına satın ya da birilerine bağışlayın. Böylece paketlenecek eşyanız azalır ve gereksiz kalabalıktan kurtulmuş olursunuz.

Kolileri Etiketleyin

Daha önce yapmadıysanız hemen deneyin. Kesinlikle çok işe yaradığınız ve zamandan tasarruf sağladığını göreceksiniz. Kolilerinizin üzerine içinde ne olduğunu açıklayan etiket yapıştırın.  Oda isimleri ve eşyaların kime ait olduğunu da yazarsanız karışıklık yaşamadan taşınmış olursunuz.

Tekstil Ürünleri ve Kıyafetleri Paketleyin

Kıyafetleriniz ve tekstil ürünleriniz üçün farklı büyüklükte koli kullanabilirsiniz. Kolilere yerleştirirken büyük boy çöp poşeti kullanırsanız, olumsuz hava şartlarından etkilenmesini önlemiş olursunuz. Ev taşınırken kıyafet nasıl paketlenir içeriğimize göz atmanızı rica ederiz.

Yiyecekleri Paketleyin

Eğer uzun mesafeli bir yolculuğa çıkıyorsanız, buzluğunuzu ve derin dondurucunuzu tamamen boşaltın. Yiyeceklerinizden bozulacak olanları bir ay önceden tüketmeye çalışın. Kolilere yiyeceklerinizi yerleştirirken, herhangi bir sızma oluşmaması için plastik kaplar ya da poşet kullanın.

Elektronik Eşyaları Paketleyin

Elektronik eşyalarınızın paketlenmesini şansa bırakmayın ve itina ile kendiniz sarın. Baloncuklu naylon alarak kırılmaması için özenle kutulara yerleştirin. Taşınırken dikkat edilmesi gerekenler arasında nakliyat firmasına bildirin.

İlk İhtiyacınız Olacak Eşyaları Farklı Kutuya Ayırın

Günlük kullanımı olmazsa olmaz olan eşyalarınızı özel bir kolide toplayın. Yeni evinize taşındığınızda aynı gün içerisinde tüm kolileri açamayacağınız için kolaylık sağlayacaktır. Tek tek kolileri açıp diş fırçası aramaktansa belirlediğiniz koli içerisinden kolaylıkla ulaşabilmenizi sağlayacaktır.

Yağmurda Ev Taşınır Mı?

Yağmurda ev taşınır. Her ne kadar evden eve nakliyat süreci günlük güneşlik günlerde yapılır algısı hakim olsa da, mevsim şartları gereği kimi zaman yağışlı havalarda denk gelebiliyor. Taşınma sürecini iyi yönetmeye çalışsanız da kimi zaman hava şartları buna müsaade etmez. Böyle durumlarda nakliyat şirketi tarafından ek önlemler alınması gerekir.

Oldukça telaşlı geçen taşınma sürecinde havaların bozulması ile birlikte insanların aklına yağmurda eşya taşınır mı sorusu gelmektedir. Dört mevsim yaz olan bir ülke olmadığımıza göre, elbette taşınır. Ama bir takım önlemler ile elbette…

Yağmurlu havada eşya nasıl taşınır?

  • Eşyalarınızı streçe sarın: Bu konuda nakliye firmalarının çözüm sunan naylon ve streç filmleri bulunur. Ancak kendiniz paketlemeyi tercih ettiyseniz, plastik bir koruyucu ya da naylon ile sarmanızda fayda var. Özellikle mobilyaların ıslanmaması için bu işlem özenle yapılmalıdır. Kalın bir naylon ile sarılan eşyalar bantlandıktan sonra taşınmaya hazır hale getirilebilir. Ancak biz yine de bu işin uzmanı olan nakliye firmalarının ambalajlamasını tavsiye ederiz.
  • Kamyon kapıya yaklaşsın: Eğer mobilyalarınızı sarma imkânınız yoksa ve hava yağışlıysa, işinizi şansa bırakmadan, kamyonun kapıya yanaşmasını sağlayın. Bu konuda kamyonun yolu kapatıyor olmasına karşılık, komşularınızdan izin isteyerek asla işinizi riske atmadan ıslanmadan taşınmayı sağlamalısınız.
  • Asansörlü taşımayı tercih edin: Eşyalarınızın taşınmasını hızlandırmak ve daha az yağmura maruz kalmak için asansörlü taşıma talebinde bulunun. Bunun için nakliye firması ile daha önceden asansör hizmeti verip vermediği konusunda bilgi sahibi olmanızda yarar var.
  • Evinize gazete kâğıtları serin: Yağmurlu havalarda nakliye personelinin ayakkabı ile eve girdiklerini düşünecek olursak, evinizin çamurdan kirlenmesini önlemek için evin içerisine gazete kağıtları sermenizde fayda olacaktır. Bunun yanında kullanmadığınız havlu tarzı tekstil ürününü kapının giriş kısmına serebilirsiniz.

Ev taşınması ne kadar sürer?

Evden eve nakliyat süreci her ne kadar zaman alan bir süreç olsa da, nakliye firmasının profesyonel çalışmaları, eşya miktarı ve taşınılacak mesafe bu sürede değişikliğe neden olmaktadır. Ev taşınması ne kadar sürer, ortalama şehir içi ev taşıma 4 ila 7 saat içerisinde tamamlanırken, Şehirler arası ev taşıma ise 1 ila 2 gün içerisinde tamamlanır.

Ev Taşıma sürecini etkileyen faktörlere baktığımızda;

  • Evin kaç odalı olduğu
  • Evin kaçıncı katta olduğu
  • Asansörlü taşıma kullanılıp kullanılmadığı
  • Ev ile yeni adres arasındaki mesafe
  • Montaj gerektiren mobilya durumu
  • Eşyanın yoğunluğu
  • Yerleşim merkezindeki trafik etkili olmaktadır.

Yukarıda saydığımız faktörler bu zaman dilimini doğrudan etkiler. Bunun yanında, tüm hazırlıkların yapılmış olması halinde eşyaların yüklenmesi personel sayısına göre 3+1 ev eşyası için 6 saat sürmektedir. Yükleme işleminin tamamlanmasının ardından şehir içi nakliye gerçekleştirilecekse maksimum 8 saatte, yeni adrese eşyaların indirilmesi ile nakliye süreci tamamlanır.

Şehirlerarası evden eve nakliyat söz konusu olduğunda ise bu zaman dilimi uzamaktadır. Gidilecek mesafenin durumuna göre 1 gün ya da 2 gün sürebilmektedir. Eğer daha hızlı bir nakliye süreci istiyorsanız asansörlü taşımacılık hizmetinden yararlanmanızı tavsiye ediyoruz.

Evden Eve Nakliyat Ne Yapar? içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Evden Eve Nakliyat Ne Yapar? Yorumları
Burak ççelebi06 Mart 2022, Pazar 21:22

Hizmetinizden gayet memnun oldum çevremdekilere öneride bulunacağım.

Rıdvan Ukan16 Kasım 2021, Salı 17:42

Evden eve nakliyat ne yapar, evden eve nakliyat neleri kapsar, evden eve taşımada nelere dikkat edilmeli ve en kolay ev nasıl taşınır, yağmurda ev taşınır mı, Ev taşınması ne kadar sürer? sorularını çok detaylı şekilde cevaplamışsınız. Böyle detaylı bir anlatım hazırladığınız için teşekkür ederim.


Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile

içerik başlıklar+-
konuş
İÇERİK PUANI
0 puan1 puan2 puan3 puanpuanlama
4,5
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
80%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
10%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
10%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

linkedinpinterestinstagram